Diyarbakır'da doktora darp iddiası

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde grev yapan kulak burun boğaz uzmanı Dr. Recep Güzel’in hasta yakını tarafından darp edilmesi, basın açıklamasıyla kınandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2013 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da doktora darp iddiası

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde grev yapan kulak burun boğaz uzmanı Dr. Recep Güzel'in hasta yakını tarafından darp edilmesi, basın açıklamasıyla kınandı.

Diyarbakır'da, önceki gün Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kulak burun boğaz uzmanı Dr. Recep Güzel, hasta yakınının darp etmesi sonucu 1.5 aylık iş görmezlik raporu aldı. Sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti protesto etmek isteyen Diyarbakır Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya geldi. Burada basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Kemal Karadaş, Diyarbakır Tabip Odası ve hekimler olarak her zaman toplum sağlığını kendi önceliklerinin önünde tuttuklarını söyledi. Dr. Karadaş, "Diyarbakır nüfusunun 1 milyon 600 bine yaklaştığı göz önüne alındığında tam donanımlı hastane sayısını arttırmak gerekirken, hastaneler kapatılarak hasta potansiyelinin tek merkeze yönlendirilmesi, gerek hastaları gerekse sağlık çalışanlarını mağdur etmektedir. Günde yüzün üzerinde hastanın bakıldığı Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB kliniğinde her türlü zorluğu göze alarak hizmet vermeye çalışan doktor arkadaşımız Recep Güzel'in hasta yakınları tarafından kesici delici aletle saldırılarak kolunun alçıya alınmasını gerektirecek şekilde darp edilmesini şiddetle kınıyoruz. Şiddetin toplumsal sorunlarda olduğu gibi sağlık sorunlarının çözümünde de yerinin olmadığını düşünüyor ve karşı çıkıyoruz. Yetkilileri acil önlemler almaya çağırıyoruz, bundan sonra iş bırakma dahil olmak üzere emeğimizden gelen gücümüzü sonuna kadar kullanacağımızı bir kez daha buradan deklere ediyoruz" dedi.

HASTA YAKININDAN DOKTORA: "SİZİ BOŞ YERE ÖLDÜRMÜYORLAR"

Hasta yakını tarafından darp edildiği ileri sürülen Dr. Recep Güzel ise, bahsedilen hastanın geçen hafta polikliniğe geldiğini söyledi. Hasta yakınının fiş alamadığını fakat hastasına bakılmasını istediğini belirten Dr. Güzel, "Sekreterimiz, fişin bizde de bittiğini yeterince hasta olduğunu, ancak yetişebileceğini söyledi. Buna rağmen fiş isteyip çeşitli şikayeti olunca ben de tamam beklersen içerdeki hastaları bitirdikten sonra sizinle ilgilenirim. Gereken neyse onu ben yardımcı olurum size dedim. Bunun üstüne ben beklemek istemiyorum dedi. Beklemek zorunda değilim dedi. Bende kendisine daha önce fiş almış insanlar var sabahtan bu yüzden beklemeniz lazım onlar öncelikli dedim. Bunun üstüne güvenlikçi arkadaşla tartışmaya başladı. Birbirlerine girince ben araya girdim onları ayırdım, ayırdığım sırada ben sevk istemiyorum, yeter Allah belanızı versin sizi boş yere öldürmüyorlar dedi. Bunun üstüne aynı hasta benim polikliniğimden giriş yapmış. Sabah geldi ben sevk istiyorum dedi. Geçen hafta o sözleri söyleyen sen misin diye söyledim. Benim dedi. Arkasında mısın dedim o da evet arkasındayım dedi. Bende hasta haklarını ara dedim kıza. Ben bakmayacağım çünkü bakmak istemiyorum öyle bir hataya bize ölüm kusan adama ben sağlık hizmeti vermek istemiyorum. Bu arkadaş bunun üzerine montunu çıkarıp bıçakla üzerime geldi. Ben bıçağı elinden tuttum. Bir süre boğuştuk. Sonra düştü kendisi. Sonra ayağımdan tuttu bende düştüm. O sıra kolum masa ile onun arasında kaldı bıçak darbesi almamak için döndüğümde ben kolumu incittim. Kolumda kopma kırığı oldu. 1.5 ay iş görmezlik raporu aldım. Kendisinden şikayetçi oldum. Şu an gözaltında" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber